Lilian Blom

Maandag middag
woensdag en donderdag de hele dag
terug

Na een aantal jaar als leerkracht basisonderwijs gewerkt te hebben, ben ik in 1996 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als logopedist.

De eerste 10 jaar na mijn afstuderen heb ik gewerkt met ouderen, in een verpleeghuis. Als logopedist had ik daar vooral te maken met problemen op het gebied van spraak/taal/slikken na CVA of bij ziekte en bij dementie.

Daarna ben ik gaan werken op een school voor lichamelijk gehandicapte en langdurig zieke kinderen. Als logopedist ben ik daar veel bezig geweest met ondersteuning van het leerproces, met name lezen en spelling, en andere taalvaardigheden.

Sinds oktober 2014 ben ik aangesloten bij ParkinsonNet voor zorg rondom de ziekte van Parkinson. Vanuit dit netwerk heb ik regelmatig nascholing, congresdagen, overleg met meerdere disciplines binnen de regio Alphen/Leiden.

Sinds maart 2011 ben mijn eigen logopediepraktijk begonnen (logopediepraktijk CAM Blom) verbonden aan ‘logopedie Aan de Rijn’. Ik zie mezelf als een allround logopediste: ik behandel cliënten met hulpvraag op gebied van taal, spraak, eten/drinken, communicatie, stem. Belangrijke pluspunten van het werken in de vrije vestiging zijn voor mij:

  • de afwisseling binnen de cliëntengroep, van jong tot oud en met zeer diverse hulpvragen
  • het intensieve contact met ouders van jonge cliënten waardoor er betere resultaten behaald kunnen worden
  • het steeds weer op creatieve wijze zoeken naar mogelijkheden om iedere cliënt op zijn eigen manier verder te helpen in relatie tot de hulpvraag.

Ik ben lid van de NVLF (Nederlandse Vereniging van Logopedie en Foniatrie), sta geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici, ben aangesloten bij ParkinsonNet en maak deel uit van de kwaliteitskring logopedie Alphen en omstreken.

Ik werk mee aan onderzoek bij NIVEL, wetenschappelijk onderzoeksbureau. Indien u hier niet aan mee wenst te werken kunt u dit vanzelfsprekend doorgeven. Uw (anonieme) gegevens worden dan niet verzonden.